Goedkope Spelletjes

Iedereen houdt er natuurlijk van om een gezelschapsspelletje te doen. Maar lang niet altijd hebben we een groot budget om de nieuwste releases of meest uitgebreide bordspellen, kaartspellen of dobbelspellen te spelen. 

Wil je goedkoop spellen kopen? Dan ben je aan het juiste adres. Op deze pagina geven we je ideeën voor de leukste goedkope spellen, zodat iedereen kan genieten van het plezier van een gezelschapsspel.

Goedkope Bordspellen

Bordspellen zijn waarschijnlijk de meest populaire vorm van gezelschapsspellen. Er kleeft echter vaak wel een nadeel aan, want het is vrij lastig om een bordspel goedkoop aan te schaffen. De meeste spellen zijn namelijk vrij uitgebreid, met veel spelmateriaal, waardoor de prijzen over het algemeen wat hoger liggen. Vooral nieuwe spellen en populaire klassiekers kunnen soms redelijk wat geld kosten.

Wees echter niet getreurd, want ook voor lagere budgetten kun je zeker af en toe een goedkoop bordspel vinden. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire bordspellen van het moment met een maximum prijs van 15 euro.

Bekijk meer bij bol.com

Goedkope Kaartspellen

Goed nieuws, want als je goedkope gezelschapsspellen zoekt, zit je met kaartspellen vaak goed. Deze spellen zijn vaak namelijk wat minder uitgebreid, hebben kleinere verpakkingen en lagere productiekosten. Hierdoor ligt de gemiddelde prijs ook een stukje lager. Dat is natuurlijk goed nieuws als je niet al te veel budget hebt. Wist je dat je voor 10 euro of minder namelijk al veel leuke kaartspellen hebt? 

Hieronder vind je de meest populaire kaartspellen van het moment voor maximaal 10 euro.

Bekijk meer bij bol.com

Als je het helemaal goedkoop wil houden, kun je natuurlijk ook een kaartspelletje spelen met normale speelkaarten. Zolang je die in huis hebt, kost het helemaal niks. Denk bijvoorbeeld eens aan deze kaartspellen:

Goedkope Dobbelspellen

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs, ligt een dobbelspel meestal tussen een kaartspel en bordspel in. Over het algemeen krijg je wat meer spelmateriaal (zoals dobbelstenen en scoreblokken) dan bij een kaartspel, maar minder dan bij een bordspel. Hierdoor zijn er ook voor een beperkt budget genoeg leuke goedkope spelletjes verkrijgbaar met de dobbelsteen in de hoofdrol.

Voor 10-15 euro kun je meestal al een leuk dobbelspel aanschaffen. Hieronder vind je de meest populaire dobbelspellen met een maximale prijs van €15 op dit moment.

Bekijk meer bij bol.com

Goedkope Reisspelletjes

Reisspellen zijn meestal een goede keuze wanneer je een goedkoop spelletje zoekt. Deze spellen zijn namelijk een stuk compacter dan de meeste ander spellen en hebben meestal minder en/of kleiner spelmateriaal. Hierdoor ligt de prijs van een gemiddeld reisspelletje niet per se heel hoog en kun je ook met een beperkt budget wat leuks halen. 

Bekijk meer bij bol.com

Onze Favoriete Goedkope Spellen

Hieronder delen we nog een aantal van onze persoonlijke favoriete goedkope gezelschapsspelletjes met je.

1. Saboteur

Saboteur is een spannend kaartspelletje waarbij je in de huid kruipt van een schatgravende dwerg - of een saboteur. Maar wie is wie?

De dwergen doen hun uiterste best om de schat te vinden, maar de verraders in hun midden proberen daar een stokje voor te steken, bijvoorbeeld door hun gereedschap te saboteren of de dwergen het verkeerde gangpad in te sturen. Bereiken de dwergen de schat of winnen toch de saboteurs?

Algemene informatie:

 • Aantal spelers: 3 tot 10
 • Leeftijd: vanaf circa 8 jaar
 • Gemiddelde speeltijd: 30 minuten

Bekijk bij bol.com

2. UNO

UNO is een echte klassieker, ondanks dat niet iedereen de exacte UNO spelregels kent (mag je bijvoorbeeld zomaar een +4 kaart spelen?). Het leuke aan dit spel is dat er talloze UNO varianten zijn die het spel nog leuker en gevarieerder kunnen maken, en dat vaak tegen een relatief lage prijs. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 • UNO Flip, waarbij de kaarten tweezijdig zijn en 1 kant nog extremere strafkaarten heeft
 • UNO Dos, waarschijnlijk de meest uitdagende variant van het spel, waarbij je rekening moet houden met veel meer zaken
 • UNO Junior, het perfecte spel voor de kleintjes

Er zijn nog veel meer varianten van het spel, waardoor je eigenlijk altijd wel een leuke versie kunt vinden.

Algemene informatie:

 • Aantal spelers: 2 tot 10
 • Leeftijd: vanaf circa 7 jaar
 • Gemiddelde speeltijd: 15-30 minuten

Bekijk bij bol.com

3. 1000 Bommen en Granaten

1000 Bommen en Granaten is een dobbelspelletje waarbij je zelf bepaalt hoeveel risico je loopt. Leuk voor de hele familie!

Je dobbelt er op los met alle 8 de dobbelstenen en legt na worpen af en toe wat dobbelstenen apart. Je probeert ondertussen de beste combinaties te gooien. Pas wel op dat je niet te veel doodshoofdjes gooit, want bij 3 eindigt je beurt zonder punten. Weet jij op tijd te stoppen of riskeert de piraat in je alles om de schat te claimen?

Algemene informatie:

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Leeftijd: vanaf circa 8 jaar
 • Gemiddelde speeltijd: 30 minuten

Bekijk bij bol.com

4. LAMA

LAMA staat voor Leg Alle Minpunten Af. Tijdens het LAMA kaartspel voor 2-6 spelers probeer je zoveel mogelijk kaarten af te leggen, want anders krijg je er minpunten voor.

Leuk aan dit goedkope spelletje is dat de spelregels eigenlijk vrij simpel zijn, maar je je er toch eindeloos mee kunt vermaken.

Algemene informatie:

 • Aantal spelers: 2 tot 6
 • Leeftijd: vanaf circa 8 jaar
 • Gemiddelde speeltijd: 20 minuten

Bekijk bij bol.com

5. Take 5

Take 5 staat ook wel bekend als het spel met koeienkoppen. Lekker Nederlands dus!

Op tafel liggen 4 rijen kaarten. Elke beurt kiest iedereen tegelijk een kaart en draait de kaart tegelijk om. Van laag naar hoog worden ze aan een bestaande rij gelegd, waarbij het verschil tussen de kaarten zo klein mogelijk is. Hierdoor moet je soms kaarten incasseren of zelfs een hele rij kaarten pakken omdat een rij maximaal 5 kaarten lang mag zijn. Hopelijk staat er niet te veel minpunten op de kaarten...

Algemene informatie:

 • Aantal spelers: 2 tot 10
 • Leeftijd: vanaf circa 10 jaar
 • Gemiddelde speeltijd: 45 minuten

Bekijk bij bol.com

Nog meer Budget Spellen

Heb je nog steeds niet dat ene goedkope spel gevonden waar je naar op zoek was? Geen zorgen, want op onze site vind je meer dan genoeg inspiratie voor een goedkoop gezelschapsspel.

Kijk bijvoorbeeld eens bij onze blog met de leukste kleine spelletjes. Veel van de spellen op deze lijst zijn niet al te duur. Of kijk eens rustig rond tussen alle spellen op onze site. Ook voor kleine budgetten zit er genoeg leuks tussen!

Bekijk alle spelletjes