Spelletjes 5 euro

Ben je op zoek naar goedkope spelletjes? We krijgen vaak de vraag wat de leukste spelletjes onder de 5 euro zijn. We zullen meteen met de deur in huis vallen: voor dit budget heb je niet heel veel keuze. Dat betekent echter niet dat er geen enkel spel voor 5 euro of minder verkrijgbaar is.

Op deze pagina delen we de meest populaire spelletjes voor minder dan 5 euro van het moment met je en delen we bovendien een aantal van onze favoriete kaartspellen die je kunt doen met alleen een simpel speelkaartendeck. Zo kun je toch heel wat plezier hebben met een beperkt budget.

Heb je toch een iets hoger budget? Een spelletje voor 10 euro vinden is al een stuk makkelijker!

Spellen met Speelkaarten voor een Beperkt Budget

Zoals je waarschijnlijk wel doorhebt, is een spel 5 euro of goedkoper vinden geen gemakkelijke opgave. Toch kun je met een laag budget nog steeds meer dan genoeg plezier hebben. Koop een set speelkaarten (de meeste mensen hebben dit wel thuis liggen) en je kunt opeens alle kanten op.

Hieronder delen we de leukste spellen met je die je met 1 of 2 sets normale speelkaarten kunt spelen, zodat je toch een spel onder de 5 euro kunt spelen.

Duizenden

Duizenden is een spannend kaartspel waarin alle spelers proberen als eerste 1000 punten te scoren. Als je al bekend bent met de Rummikub spelregels, komen de regels van dit spel je waarschijnlijk bekend voor.

Iedere speler begint met 13 kaarten en probeert sets van 3 of meer kaarten te maken om op tafel te leggen. Je kunt sets maken van kaarten met dezelfde kleur die optellen, of sets van dezelfde soort kaarten in verschillende kleuren. Om op tafel te mogen moet je wel eerst aan de 30 punten komen.

De schoppenvrouw heeft een speciale rol in dit spel: deze is 100 punten waard. Pas wel op, want aan het einde van een ronde kan een overgebleven schoppenvrouw ook 100 minpunten waard zijn!

Zweeds Pesten

Zweeds Pesten staat ook wel bekend als het ideale reisspel voor backpackers. Maar ook in het gemak van je eigen huis is dit een erg leuk spelletje.

Elke speler krijgt 3 dichte kaarten, 3 open kaarten en 3 kaarten in de hand. Samen moeten jullie de hele trekstapel wegspelen en ook alle kaarten in jullie hand en open of dicht op tafel. Je mag alleen kaarten wegspelen wanneer deze gelijk of hoger is dan de bovenste kaart. Kun je niet? Dan moet je de aflegstapel in je hand nemen.

Pesten

Het gewone Pesten kaartspel is een echte klassieker die iedereen wel kent. Door de simpele spelregels is het ideaal voor jong en oud.

Je probeert de eerste speler te zijn die al zijn of haar kaarten wegspeelt. Ondertussen maak je gebruik van Pestkaarten. Gebruik bijvoorbeeld een 2 om een andere speler 2 kaarten te laten pakken of een Boer om de kleur te veranderen. Simpel maar leuk!

Ezelen

Nog zo'n simpel spelletje is het Ezelen kaartspel, waarbij de spelers proberen een set van 4 kaarten te krijgen. Zodra je een complete set hebt, geef je dit aan en moeten de andere spelers zo snel mogelijk op je reageren. Degene die als laatste reageert krijgt een letter van het woord "Ezel". Is het woord (of eventueel een ander woord) compleet? Dan verlies je het spel en moet je soms ook nog eens een opdracht doen!

Presidenten

Tijdens het Presidenten kaartspel kom je erachter dat het leven niet altijd eerlijk is. Het is een simpel spel in de basis waarbij je - net zoals bij de meeste kaartspellen - probeert als eerste al je kaarten kwijt te raken. Maar dit spel wordt gespeeld in meerdere rondes. Ben je de winnaar van de vorige ronde? Dan heb je de volgende ronde een groot voordeel doordat je je slechte kaarten omwisselt voor de beste kaarten van de verliezer van de vorige ronde.

Tja, als verliezer wordt het erg lastig om een volgend potje wel te winnen. Maar iedereen houdt van de underdog, toch?