Kinderspelletjes op Leeftijd

Het is niet altijd even makkelijk om een geschikt kinderspel te vinden. In onze jonge jaren veranderen we in een razendsnel tempo. Wat leuk is wanneer we 4 jaar zijn, kan het jaar daarop alweer oersaai zijn. Doordat we ons in het vroege stadium van ons leven zo snel ontwikkelen en binnen een paar jaar op allerlei niveaus zo anders zijn dan daarvoor, is een leuk spel voor kinderen vinden soms een hele opgave.

Maak je echter geen zorgen, want Leuke Bordspellen heeft speciaal om deze reden een selectie gemaakt met leuke kinderspelletjes voor elke leeftijd vanaf 1 tot 12 jaar. Zo vind je dus altijd wel iets leuks en passends!

Populaire Kinderspellen op dit Moment

Bekijk meer kinderspelletjes bij bol.com

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Kinderspel?

Misschien vraag je je af hoe je spelletjes voor kinderen kunt kiezen die goed in de smaak vallen. Hier is natuurlijk niet 1 antwoord op, want ieder kind is uniek en heeft zo zijn of haar eigen persoonlijkheid en interesses. Wanneer je dus een leuk spelletje voor ze probeert uit te zoeken - of het nou voor je eigen kind is of dat van iemand anders - zijn er een aantal dingen die handig zijn om op te letten:

  • De persoonlijkheid en interesses van het kind
  • De moeilijkheidsgraad van het spelletje
  • De aanbevolen leeftijd van het kinderspelletje en de leeftijd van het kind zelf
  • Het aantal spelers waarmee het spel gespeeld kan worden

Denk van tevoren bijvoorbeeld goed na of een spel niet te moeilijk is voor een kind. Vooral voor jonge kinderen kan het bijvoorbeeld ook handig zijn spelletjes te kopen die met het kind kunnen meegroeien. Spelletjes zoals UNO Junior en Nijntje Verstoppertje kun je bijvoorbeeld steeds net wat moeilijker maken, waardoor de kids op jonge leeftijd kunnen beginnen met spelen en nog heel lang plezier van het spel kunnen hebben.

Ook niet onbelangrijk is om na te denken of je een spelletje wil halen dat het kind alleen kan spelen, of waarbij volwassenen of vriendjes en vriendinnetjes nodig zijn.

Maak je echter geen zorgen, want voor elke optie kun je op onze site genoeg leuke kinderspelletjes vinden!

Onze Favoriete Klassieke Spellen voor Kinderen

Naast spelletjes die een echte trend zijn, zijn er altijd een aantal klassiekers die eigenlijk altijd goed in de smaak vallen bij kinderen. Zo kun je in onze bordspellen top 10 bijvoorbeeld ook een speciale sectie vinden met de leukste bordspellen voor kinderen. 1 ding is zeker: je kunt met deze bordspellen kinderen ellelang vermaken!

Toch zijn er nog meer dan genoeg andere spelletjes die bij de jonge generatie in de smaak zullen vallen. Hieronder nemen we je mee langs een aantal van onze favorieten.

1. Doolhof

Het Doolhof spel is een klassieker die elk kind een keer gespeeld moet hebben. Vanaf circa 7 jaar kan dit spel gespeeld worden, maar er zijn ook speciale Junior versies van het spel (zoals Frozen Doolhof) die al vanaf 4 jaar gespeeld kunnen worden. Perfect voor de kleinsten onder ons dus!

Dit spel is vooral een aanrader om met de hele familie te spelen. Iedereen begint in 1 van de uithoeken van het labyrint en gaat op zoek naar de schatten die op zijn of haar schatkaarten staan. Maar pas op, want deze doolhof is magisch en de paden verschuiven elke beurt! Wie weet de overwinning te pakken?

Bekijk bij bol.com

2. Wie is Het

Iedereen kent Wie is Het? wel, een perfect spelletje voor even tussendoor. Dit spel is te spelen vanaf ongeveer 6 jaar en geschikt voor 2 spelers. Beide spelers hebben een eigen bord voor zich met de hoofden van talloze figuren erop. Ook heeft iedere speler 1 geheim figuur op een kaartje staan. Je probeert zo snel mogelijk te raden welk geheim figuur de tegenstander heeft.

Dit doe je door vragen te stellen die met "ja" of "nee" beantwoord moeten kunnen worden. Wees echter wel zeker van je zaak voordat je raadt welke persoon er op het kaartje van je medespeler staat, want wanneer je verkeerd gokt, verlies je!

Bekijk bij bol.com

3. Pim Pam Pet

Zoek je een leuk maar educatief spel voor kinderen? Kies dan voor Pim Pam Pet, het bekendste vraag- en antwoordspelletje van Nederland.

De regels zijn simpel: alle spelers worden in 2 teams verdeeld en er wordt een spelleider aangewezen. Draai aan het rad, lees een kaartje op en geef het juiste antwoord. Alle antwoorden moeten beginnen met de letter die aangegeven wordt door het rad.

Dit spel is vanaf circa 8 jaar leuk, maar met de speciale Pim Pam Pet Junior versie kan er al vanaf 3 jaar gespeeld worden.

Bekijk bij bol.com

4. Slangen en Ladders

Slangen en Ladders is een leuk kinderspel omdat er weinig regels zijn er het compleet afhankelijk is van geluk. De kinderen hoeven dus geen lastige tactieken of strategieën te bedenken. Het enige wat ze hoeven te doen is gooien met dobbelstenen en hun pionnen verplaatsen. Onderweg komen ze trappen tegen die ze kunnen beklimmen om dichter bij de finish te komen, maar ook slangen waardoor ze juist naar beneden glijden!

Nog een bijkomend voordeel: kinderen kunnen op termijn beter leren met verlies om te gaan omdat dit spel soms net even tegen kan zitten. Misschien niet altijd even leuk, maar wel een belangrijke les die je kinderen voorbereid op het echte leven.

Bekijk bij bol.com

5. Poepspel

Huh, wat? Ja, je leest het goed: het Poepspel! Maak je geen zorgen, dit spelletje is lang zo vies niet als het klinkt. Het is juist een van de leukste spelletjes om samen met je kinderen te spelen. De aanbevolen leeftijd is vanaf ongeveer 6 jaar.

Dit spel wordt in 5 rondes gespeeld, waarbij je probeert zo snel mogelijk probeert je kaarten kwijt te raken en op een scheetkussen te slaan. Iedereen speelt tegelijk, dus dat kan vrij chaotisch worden! Zorg er wel voor dat je de kaarten met de juiste illustraties (wc, drol en meer) en kleuren speelt. De grote verliezer van de ronde moet een hoofdband met een drol erop opzetten en het vieze werk doen, zoals de kaarten verzamelen en schudden.

Bekijk bij bol.com

Meer Inspiratie voor Spellen Kinderen

Heb je op bovenstaande pagina's over de kinderspelletjes op leeftijd of ergens anders op deze pagina nog steeds het perfecte spelletje niet gevonden? Geen zorgen, want op onze site is nog veel meer inspiratie op te doen over spelletjes die kinderen blij maken.

Kijk bijvoorbeeld eens op onze blogpagina naar blogs zoals Disney bordspellen, Nijntje spelletjes of Pokémon bordspellen. Deze spelletjes vallen bijna altijd wel in de smaak bij kinderen.

Voor een nog completer overzicht kun je ook eens bij alle bordspellen, kaartspellen of dobbelspellen kijken. Via onderstaande knop kom je meteen uit op onze overzichtspagina met alle spelletjes. Naast spellen voor volwassenen zitten er ook voor de allerjongsten genoeg leuke opties tussen!

Bekijk alle spelletjes