Spelletjes 1 Jaar

Spelletjes zijn voor kinderen niet alleen leuk om te doen, maar ook belangrijk voor hun ontwikkeling. Het is dus eigenlijk nooit te vroeg om te beginnen met kinderspelletjes. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want welke spellen zijn geschikt voor een kind?

Zoek je spelletjes voor 1 jarige kinderen? Dan is ons beste advies om het zo simpel mogelijk te houden. Een dreumes van 1 heeft nog een lange weg te gaan qua ontwikkeling. Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke spelletjes voor deze leeftijd te vinden.

Spel 1 Jaar Kiezen: Hier Moet je op Letten

Als je een spel voor dreumes of baby zoekt, is het belangrijk om te letten op een aantal zaken. Wees je er goed van bewust van een kind van 1 jaar wel en niet kan om het perfecte spelletje te vinden. Je wil natuurlijk voorkomen dat je een leuk spel hebt uitgezocht, maar dit veel te lastig is voor het kind. Een kind van 1 kan meestal:

  • Zitten en staan
  • Kruipen
  • Brabbelen of zelfs de eerste woordjes zeggen
  • Zwaaien en klappen
  • Soms zelfs al een paar stappen lopen

Natuurlijk is het ook niet onbelangrijk om te beseffen dat niet elk kind zich met dezelfde snelheid ontwikkelt. Hier is niks mis mee, maar het is wel goed om mee te wegen wanneer je spelletjes met 1 jarige kinderen wil spelen. Met de collectie op deze pagina vind je gelukkig altijd iets geschikts. Zo wordt jouw zoektocht opeens een heel stuk makkelijker!

Onze Favoriete Spelletjes voor 1 Jarige Kinderen

Naast trending spelletjes van het moment hebben wij hieronder een speciale selectie gemaakt van onze favoriete spelletjes die je samen met een 1 jarig kind kunt spelen. Relatief nieuwe spelletjes en klassiekers zijn allebei vertegenwoordigd in deze lijst, want jouw kind verdient natuurlijk de leukste en meest leerzame spelletjes.

Hieronder vind je onze favoriete (baby)spelletjes 1 jaar en ouder!

1. Nijntje Verstoppertje

Nijntje Verstoppertje is ons favoriete spel voor 1 jarige kinderen. Dit spel is niet voor niets uitgeroepen tot Spel van het Jaar. Het leuke aan dit spel is dat het op 3 verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld kan worden. Op deze manier kan het spel dus mooi meegroeien met het kind en blijft het spannend!

Tijdens dit spelletje gaan de kinderen op zoek naar Nijntje, die zich ergens verstopt heeft. Het spel wordt geleverd met een speciale Nijntje pop dat elke 10 seconden "Ik ben hier!" roept. Voor kinderen van 1 wordt aangeraden het spel op het simpelste niveau te spelen. Hierbij verstop je Nijntje onder een doek en moet het proberen de doek weg te trekken. Hierdoor hoeft het kind nog niet eens te kunnen kruipen of lopen.

Sommige kinderen van 1 kunnen dit spel ook al op niveau 2 spelen.

Tip: als je kind niet de grootste fan is van Nijntje, kun je ook eens naar Bumba Verstoppertje of Woezel en Pip Verstoppertje kijken. Hetzelfde spel in een net wat ander jasje.

Bekijk bij bol.com

2. Houten Puzzels

Simpele houten puzzels zijn vaak een goede optie om een kleine dreumes bezig te houden. Natuurlijk is het belangrijk dat de puzzels uit niet al te veel stukjes bestaan en alle onderdelen groot zijn. Het leuke aan deze puzzels is dat je eindeloos kunt variëren. Ze zijn er namelijk in allerlei verschillende thema's. Ga je voor de boerderij, dieren, voertuigen of compleet iets anders?

Bekijk bij bol.com

3. Nijntje Stoelendans

We weten het, dit is het tweede Nijntje spelletje op deze lijst. Nederlands favoriete konijn is nu eenmaal een ster bij kinderen! Daarom is Nijntje Stoelendans ook een erg leuke keuze als je een spel voor 1 jaar of ouder zoekt.

Ook dit spelletje is op meerdere niveaus te spelen en kan meegroeien met je jonge dreumes. Voor kinderen van 1 spel je op het makkelijkste niveau. Je kind danst (of kruipt, of beweegt op een andere manier) vrolijk op de muziek. Stopt de muziek opeens? Dan moet je kind stil blijven, totdat de muziek weer begint te spelen. Natuurlijk kun je als volwassene ook gezellig meedoen.

Dit is niveau 1 van het spel. Sommige kinderen van 1 kunnen het spel ook al wel op niveau 2 spelen.

Bekijk bij bol.com

4. Blokkenkar

Wie denkt aan leuke spelletjes voor 1 jarige kinderen, denkt al gauw aan spelen met blokken. De jonge creatievelingen kunnen hun fantasie de vrije loop laten met deze blokken. Wanneer kinderen spelen met blokken, leren ze meteen verschillende vormen en kleuren te herkennen.

Ons favoriete blokkenspel is de Blokkenkar. Naast dat je talloze blokken krijgt om mee te spelen, kunnen de kinderen ook zelf in de weer met de kar. Deze kan perfect als ondersteuning gebruikt worden voor kinderen van 1 die hun eerste stappen al gezet hebben maar nog moeite hebben met zelfstandige rechtop te blijven tijdens het lopen.

Natuurlijk zijn er veel meer blokkenspellen te vinden dan alleen de Blokkenkar. Kijk daarvoor eens bij bol.com via deze link.

Bekijk bij bol.com

5. Magneetboek

Een Magneetboek is een bijzonder puzzelachtig spelletje gemaakt van magneten. Vaak worden ze geleverd met losse onderdelen en een aantal kaarten. Met de onderdelen kun je de figuren op de kaarten nabouwen, maar natuurlijk kunnen de kinderen ook gewoon de leukste creaties maken van deze magnetische onderdelen.

Er zijn verschillende thema's verkrijgbaar. Onze favoriet is die met dinosaurussen, maar er zijn meer dan genoeg andere keuzes.

Bekijk bij bol.com

6. Stapeltorens

Simpel maar leerzaam, dat is wat Stapeltorens zijn. Deze torens, gemaakt van bijvoorbeeld bekers of ringen, bestaan uit kleurrijke lagen die opgestapeld kunnen worden. Ideaal voor de ontwikkeling van je dreumes' inzicht en motoriek.

Bekijk bij bol.com

7. Vormenkubus

Een Vormenkubus is vaak kleurrijk en vangt dus meteen de aandacht van een jong kind. Dat maakt het natuurlijk ook een goede keuze als je een spelletje voor een 1-jarig kind zoekt. Deze kubussen bestaan uit verschillende onderdelen en vakjes. Door de juiste vormpjes door de juiste gaatjes te drukken, leert je kind van 1 steeds meer over vormen en kleuren.

Bekijk bij bol.com

8. Hondje Waf

Hondje Waf is een spelletje voor circa 1 tot 4 jaar dat niet alleen leuk, maar ook educatief is. De kinderen gaan samen met hun eigen puppy op avontuur om botjes te verzamelen die dezelfde kleur hebben als hun puppy. Tijdens hun beurt drukken ze op de Mama Hond om te bepalen hoeveel stappen ze mogen zetten.

Wie weet als eerste genoeg botjes te verzamelen om te winnen?

Bekijk bij bol.com

Nog meer Spelletjes 1 Jaar en Ouder

Heb je nog steeds niet het perfecte spel voor 1 jarige kinderen gevonden? Kijk dan eens rustig rond op de rest van onze site. 

Zoek je een spel voor een kind dat net wat ouder is? Kijk dan ook eens bij onze spelletjes voor 2 jarige kinderen

Bekijk alle spelletjes