Spelletjes 11 Jaar

Het is niet altijd makkelijk op het perfecte spel voor 11 jarigen te vinden. Er is zoveel op de markt, dus wat moet je precies kiezen? Op deze pagina delen we de meest populaire spelletjes voor 11 jaar en ouder van het moment. Daarnaast zetten we ook 10 van onze persoonlijke favorieten op een rij.

Eén ding is zeker: op onze site vind je altijd wel een leuk kinderspelletje!

Spel 11 Jaar Kiezen: Tips voor het Perfecte Spelletje

Wanneer je op zoek gaat naar spelletjes vanaf 11 jaar, is het voornaamste natuurlijk dat je rekening houdt met de interesses van het kind. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van strategische spellen of liever spelletjes waarbij wat minder denkwerk naar voren komt?

Natuurlijk ook niet onbelangrijk is om goed na te denken wat het kind allemaal wel en niet kan. Tijdens het 11e levensjaar kan een kind gelukkig veel, waardoor veel spelletjes gewoon al mogelijk zijn. Dit is extra leuk als je een spelletje samen met het kind wil spelen.

Kinderen van 11:

  • Zitten meestal in groep 7 of 8
  • Beginnen soms echt te puberen
  • Weten complexe spelregels te begrijpen

Gezelschapsspel 11 Jaar (en Ouder), Dit Zijn onze 10 Favorieten

Hierboven hebben we een aantal populaire spellen voor 11 jaar en ouder op een rijtje gezet. Toch niet helemaal wat je zocht? Hieronder delen we onze 10 favorieten voor deze leeftijdsgroep. Er zit altijd wel wat leuks tussen.

1. Wingspan

Als je het ons vraagt, is Wingspan een van de beste bordspellen ooit gemaakt. En je hoeft zeker geen vogelliefhebber te zijn om dit spel leuk te vinden.

Tijdens dit spel gebruik je tactiek en strategie om de beste leefomstandigheden voor jouw vogels te creëren. Verzamel ei-miniaturen en voedselfiches, gebruik ze om Vogelkaarten te spelen en speel krachtige combinaties om de overwinning te pakken.

Tip: met een Wingspan uitbreiding kun je het spel nog een stuk leuker (en uitdagender) maken.

Bekijk bij bol.com

2. Azul

Azul (of Azul Zomerpaviljoen) is een goede keuze wanneer je een creatief spelletje zoekt.

In opdracht van een Portugese koning mag jij een prachtig kunstwerk maken in een paleis. Je doet dit door keramische tegeltjes te verzamelen en op je eigen tableau te spelen. Je krijgt punten voor deze tegeltjes en kunt extra punten verdienen wanneer de tegels aan elkaar grenzen.

Bekijk bij bol.com

3. Risk

Het Risk bordspel is een echte klassieker. Wie houdt er nou niet van oorlogje spelen en de hele wereld veroveren?

Dat is exact wat je gaat doen tijdens dit spel. Bouw je leger op, verover gebieden en gebruik militaire strategieën om je tegenstanders te verslaan. Wie weet als eerste alles te veroveren?

Tip: naast het klassieke spel zijn er nog talloze andere Risk versies op de markt, die allemaal een eigen twist aan het spel geven.

Bekijk bij bol.com

4. Valse Motten

Weet je waar een puber waarschijnlijk wel van houdt? Valsspelen! Perfect om wat frustratie kwijt te raken. En laat dat nou gewoon prima zijn tijdens een potje Valse Motten.

Je doel is om als eerste alle kaarten weg te spelen. Als er per ongeluk een kaart onder de stoel verdwijnt, is dat geen probleem. Wel is er een Bewakingskever die goed in de gaten houdt of de overige spelers niet valsspelen. Je wil natuurlijk niet gesnapt worden.

Bekijk bij bol.com

5. Scrabble

Zin in wat mentale uitdaging die je woordenschat even goed op de proef stelt? Kies dan voor een klassieker: Scrabble.

De meeste mensen weten wel hoe dit spel werkt. Je probeert met je steentjes woorden te maken om zoveel mogelijk punten te scoren. Lastige letters zijn meer punten waard. Daarnaast kun je ook gebruik maken van bonuspunten als je steentjes op bepaalde vakjes legt.

Bekijk bij bol.com

6. Skip-Bo

Skip-Bo is een leuk kaartspelletje voor de hele familie. Je doel is om stapels kaarten van 1 t/m 12 te maken en zo snel mogelijk alle kaarten van het stok weg te spelen.

Er zit ook een speciale Skip-Bo kaart in het spel die als Joker dient. Handig voor die lastige situaties!

Als je meer wil weten over dit spel, kun je eens bij onze Skip-Bo spelregels kijken.

Bekijk bij bol.com

7. De Kwakzalvers van Kakelenburg

Wie een bordspel 11 jaar of ouder zoekt, zit goed met De Kwakzalvers van Kakelenburg.

Dit spel voor 2 tot 4 spelers laat elke speler zijn of haar eigen soepje brouwen. Gebruik hiervoor de ingrediënten op je hoogstpersoonlijke voorraadbundel om het perfecte drankje te maken. Pas echter wel op dat je drank niet ontploft. Heb je een drankje af? Gebruik de opbrengst dan om meer versie ingrediënten te kopen en nog meer combinaties te ontdekken.

Bekijk bij bol.com

8. Take 5

Vooral in een wat grotere setting is Take 5 een spannend kaartspel, al kun je het al vanaf 2 spelers doen.

Elke speler heeft 10 kaarten in de hand. Er liggen er 4 op tafel. Elke ronde kiest elke speler 1 kaart en legt deze gesloten neer. Iedereen draait zijn of haar kaart tegelijk om en legt deze aan de open kaarten aan tafel, beginnend met de laagste kaart. Leg je de 6e kaart in de rij? Dan moet je die rij terugpakken als strafpunten. 

Je wint het spel door aan het einde van ronde 10 de minste strafpunten te hebben.

Bekijk bij bol.com

9. Pandemic

Tijdens Pandemic neem je het niet op tegen je medespelers, maar probeer je juist samen naar een gemeenschappelijk doel te werken.

De wereld wordt geplaagd door een ziekte die zich snel verspreid. Gelukkig kunnen jullie daar verandering in brengen. Iedere speler heeft zijn of haar eigen unieke rol met eigenschappen. Jullie team werkt samen om de mensheid te redden. Weten jullie de ziekte in te dammen voordat het de wereld overneemt?

Bekijk bij bol.com

10. Cluedo

We sluiten ons lijstje af met een klassiek bordspel dat iedereen kent: Cluedo.

Tijdens dit spel is er een moord gepleegd en zijn er 6 verdachten. Maar wie is de dader? Ga op onderzoek uit en ontdek wie het misdrijf gepleegd heeft, met welk wapen dit gebeurd is en in welke kamer. Ben jij een goede detective?

Bekijk bij bol.com

Ontdek meer Spelletjes 11 Jaar en Ouder

Heb je nog steeds dat ene perfecte spel voor die 11 jarige niet weten te vinden? Dan raden we je aan eens rustig verder te kijken op onze site. Kijk bijvoorbeeld eens in onze bordspellen top 10 of overzicht met korte en kleine spelletjes voor meer inspiratie.

Je kunt ook eens kijken bij de spelletjes voor kinderen van 10 of spelletjes voor kinderen van 12. Ook hier zit genoeg leuks tussen voor een 11 jarige.

Bekijk alle spelletjes