Spelletjes 2 Jaar

"2 is nee" is een begrip dat voor veel ouders herkenbaar is. Rond het tweede levensjaar belandt een kind vaak in een zogenaamde "peuterpuberteit" waarbij eigenlijk niks goed is. Driftbuien en stemmingswisselingen zijn helaas veelvoorkomend. Des te belangrijker wordt het tijdens dit levensjaar om niet alleen te investeren in de ontwikkeling van het kind, maar om ze ook even lekker druk bezig te houden.

Zoek je een gezelschapsspel voor 2 jarige kinderen? Op deze pagina nemen we je mee langs de populaire spelletjes voor 2 jarige kinderen van het moment en zetten we ook onze persoonlijke favorieten op een rij. Speciaal om die vervelende puberteit net even iets makkelijker te maken, kun je met deze spelletjes 2 jarige kinderen eindeloos vermaken!

Spel 2 Jaar Kiezen: Hier Moet je op Letten

Zoals gewoonlijk is het natuurlijk altijd belangrijk om de ontwikkeling van een kind als basis te gebruiken als je een kinderspelletje uitzoekt. Ieder kind ontwikkelt zich op een net wat andere snelheid, maar kinderen van 2 kunnen meestal al:

  • Zelfstandig lopen
  • Rennen
  • Springen en klimmen
  • Steeds beter begrijpen wat wel en niet mag
  • Steeds beter kleuren herkennen

Helemaal als je een geschikt spelletje wil vinden voor een kind dat in de peuterpuberteit zit, is het natuurlijk ook belangrijk om de interesses van het kind in je achterhoofd te houden. Zijn er thema's zoals prinsessen, voetbal, auto's, dieren of iets compleet anders dat het kind leuk vindt? Dan is de kans groot dat een spelletje met zo'n thema goed in de smaak valt.

Spellen 2 Jaar: Onze Favorieten onder Elkaar

Iets naar boven vond je een handig overzicht van spelletjes voor 2 jarige kinderen die op dit moment helemaal trending zijn. Buiten deze spelletjes om zijn er natuurlijk nog veel meer die het waard zijn om te benoemen. Daarom zetten we hieronder onze favoriete spelletjes vanaf 2 jaar onder elkaar. We weten zeker dat deze spelletjes peuters 2 jaar (of net iets ouder) in de smaak gaan vallen.

1. Nijntje Verstoppertje

Nijntje Verstoppertje (of Woezel en Pip Verstoppertje of Bumba Verstoppertje) is veruit ons favoriete spelletje voor 2 jaar en ouder. Dit spel nam ook op ons lijstje voor spelletjes voor 1 jarige kinderen al de nummer 1 positie in, maar dat komt omdat het op meerdere niveaus te spelen is. Voor kinderen van 2 kan het spel op niveau 2 of soms zelfs niveau 3 gespeeld worden.

Ga samen met Nijntje op avontuur en verstop Nijntje achter een voorwerp. Het kind moet dan aanwijzen waar de geluiden van Nijntje vandaan komen (niveau 2).

Op niveau 3 gebruik je de locatiekaartjes bij het spel en verstop je Nijntje op een van deze locaties, waarna de kinderen op zoek kunnen naar hun favoriete konijnenvriendje. Je kunt in je eentje spelen, maar ook met meerdere kinderen!

Bekijk bij bol.com

2. Hengelspel

Tijd om te vissen tijdens een Hengelspel! Deze spellen zijn er in verschillende vormen en maten te vinden. Het doel is simpel: gebruik je hengel om de diverse figuurtjes uit de bak te vissen. Op deze manier kan een kind van 2 zijn/haar coördinatie en behendigheid oefenen, maar is het natuurlijk ook lekker bezig.

Hengelspellen zijn er bijvoorbeeld magnetisch, maar er zijn ook versies waarbij visjes af en toe de mond open doen om ze te grijpen. De magnetische varianten zijn meestal net iets makkelijker, dus vaak geschikter voor kinderen die net 2 zijn geworden.

Bekijk bij bol.com

3. My First Memory

Vanaf een leeftijd van circa 2,5 jaar is het een goede tijd om een kind te introduceren aan zijn/haar eerste Memory spelletje. Iedereen kent deze simpele klassieker natuurlijk wel. Alle kaartjes worden gesloten op tafel gelegd en je mag er 2 omdraaien. Onthoud goed welk kaartje waar ligt, want het is de bedoeling om sets van 2 te maken.

Er zijn natuurlijk talloze Memory spelletjes te vinden. Voor jonge peuters van 2 is een My First Memory meestal het meest geschikt, omdat de kaartjes groter en steviger zijn. Het spel is te vinden in meerdere thema's, dus is er voor elk kind wel iets leuks!

Bekijk bij bol.com

4. Bumba Geluidenspel

Ga op avontuur samen met Bumba en zijn vriendjes tijdens het Bumba Geluidenspel! Kinderen drukken op de knop en Bumba laat een geluid horen. Bij elk geluid dat de clown maakt, hoort een speciaal plaatje - zoals een auto of een gitaar. Natuurlijk moet de juiste kaart bij het juiste geluid gematcht worden.

Met dit spel wordt een kind steeds beter in het herkennen van geluiden en connecties maken tussen verschillende zaken. 

Bekijk bij bol.com

5. Lotto voor Kinderen

Lotto spelletjes zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn simpel in de basis, waardoor het een erg geschikt spel voor een kind van 2 is. Draai tegeltjes om en probeer de juiste symbolen of illusstraties op je eigen Lotto bord te vinden om te winnen.

Bekijk bij bol.com

6. Junior Colorino

Junior Colorino is een van de leukste Nijntje spelletjes en uitermate geschikt voor peuters van 2. Op spelenderwijs leren kinderen tijdens dit spel kleuren van elkaar te onderscheiden en te ordenen. Op deze manier wordt niet alleen de creativiteit van het kind gestimuleerd, maar ontwikkelt ook de motoriek van een kind. Win-win dus!

Bekijk bij bol.com

7. Bunny Boo

Bunny Boo is een leuk spelletje voor 2 tot 5 jaar waarbij kinderen spelenderwijze kennis kunnen maken met de wereld van 2D en 3D. Je kunt simpelweg met alleen de blokken spelen of de opdrachtkaartjes erbij pakken.

De bedoeling van de opdrachtkaarten is dat het kind nabouwt wat hij of zij ziet op de kaart. Kijkt het konijn bijvoorbeeld door het ster of toch door het ronde gat? Op welk kleur blokje zit het konijn? Zodra het vooraanzicht van het spel er hetzelfde uitziet als het konijn op de kaart, ben je klaar.

Dit spel is ook op meerdere niveaus te spelen en kan met een peuter/kind meegroeien.

Bekijk bij bol.com

8. Eerste Boomgaard

Het is tijd om te ontdekken of jouw kind groene vingers heeft tijdens Mijn Eerste Boomgaard. Het is een leerrijk spelletje met simpele spelregels dat leuk is om samen met je kind te doen. Verzamel zoveel mogelijk appels, peren, pruimen en kersen, maar pas wel op voor de stoute raaf. Weten jullie te winnen?

Bekijk bij bol.com

9. Eerste Domino Spel

Ook leuk om met een kind van 2 of ouder te spelen is een simpel Domino spelletje. Dit spel kent eigenlijk iedereen wel. Het wordt geleverd met Domino steentjes met 2 illustraties per steen. Je kunt deze versieringen weer matchen met de versieringen op de volgende steen en zo een hele reeks Domino's aan elkaar leggen.

Natuurlijk zijn er Domino spellen te vinden in allerlei thema's, dus kun je dit perfect aansluiten op de interesses van je 2 jarige koter.

Bekijk bij bol.com

10. Magnetisch Tekenbord

We sluiten onze lijst met onze favoriete spelletjes voor 2 jarige kinderen af met een Magnetisch Tekenbord. Veel van ons herkennen dit bord wel, want wie heeft er vroeger nou geen uren plezier aan gehad? Het kind kan zijn creativiteit de vrije loop laten en de mooiste tekeningen neerzetten. Bovendien zijn de in no-time weer uitgewist en kan de volgende creatie beginnen!

Bekijk bij bol.com

Nog meer Spelletjes Peuters 2 Jaar en Ouder

Heb je nog steeds het perfecte spel voor 2 jarige kinderen gevonden? Kijk dan eens rustig rond op de rest van onze site. 

Als het kind waarvoor je een spelletje zoekt al een tijdje 2 is, kun je ook eens kijken bij ons overzicht met spelletjes voor 3 jarige kinderen. Hier kunnen ook spelletjes tussen zitten die geschikt zijn. Of kijk eens bij ons overzicht met de leukste Haba Spellen voor jonge kinderen.

Op onze site vind je altijd wel iets leuks!

Bekijk alle spelletjes