Spelletjes 7 Jaar

Ben je op zoek naar een leuk kinderspelletje voor een kind van 7? Dan ben je aan het juiste adres.

Het is niet altijd even makkelijk om een leuk spelletje te vinden voor een kind - of het nou je eigen kind is of dat van iemand anders. Graag helpen wij je een handje. Op deze pagina zetten we niet alleen de meest populaire spelletjes voor 7 jarigen van het moment op een rij, maar nemen we je ook mee langs onze 10 favorieten. Zo weet jij altijd goed voor de dag te komen met het perfecte spel!

Spel 7 Jaar Kiezen: Op deze Dingen Moet Je Letten

Een kind van 7 begrijpt steeds beter hoe spelregels in elkaar zitten en heeft al grote stappen gezet in zijn of haar mentale ontwikkeling. Wanneer je een spelletje zoekt is dat natuurlijk alleen maar mooi, want dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn. Op deze leeftijd zijn de spelletjes bovendien vaak ook leuk om samen met het hele gezin te spelen. Zo koop je niet alleen wat voor het kind, maar ook nog eens voor je eigen plezier.

Een 7-jarig kind:

  • Zit meestal in groep 3 of 4
  • Begint een steeds betere woordenschat te krijgen
  • Kan rekenen tot en met de 100
  • Begint tafels te leren
  • Ontwikkelt steeds meer inzicht in concepten zoals datum en tijd, lengte en gewicht en meer

Wanneer je spelletjes vanaf 7 jaar uitzoekt, is het natuurlijk handig ook de interesses van het kind mee te wegen in je keuze. Gelukkig vallen de spellen die we hieronder uitlichten vrijwel altijd in de smaak.

Gezelschapsspel 7 Jaar, Dit Zijn Onze 10 Favorieten

Naast spelletjes voor 7 jaar en ouder die op dit moment helemaal populair en in zijn, konden we het niet laten een aantal van onze persoonlijke favorieten te delen. Hieronder vind je daarom 10 spellen die gegarandeerd in de smaak zullen vallen bij een kind van 7.

1. Valse Motten

Wie houdt er nou niet van valsspelen? Normaal mag het niet, maar Valse Motten laat het juist wel toe.

Tijdens dit spel krijgt iedereen 8 kaarten die zo snel mogelijk weggespeeld mogen worden. 1 speler is de Bewakingskever: deze moet opletten dat anderen niet valsspelen. Tijdens dit spel is het namelijk geen probleem als er een kant op de grond verdwijnt of onder een chipsbakje belandt. Maak je kinderen echter wel goed duidelijk dat valsspelen tijdens andere spelletjes niet is toegestaan. Des te meer reden om je hier even goed uit te leven dus!

Bekijk bij bol.com

2. Doolhof

Het Doolhof spel is een echt familiespel dat leuk is voor jong en oud. Dit spel verdient dan ook zeker een hoge plek in onze lijst met leuke bordspellen 7 jaar en ouder.

Elke speler begint in een hoek van het labyrint en moet de schatten op hun schatkaarten vinden. Het doolhof beweegt echter, want elke beurt wordt een gangkaartje in 1 van de rijen geschoven. Waar je net prima een weg door de gangen kon banen, sta je nu opeens vast! Lukt het jou om als eerste al je schatten te vinden?

Bekijk bij bol.com

3. Tik Tak Boem Junior

Tik Tak Boem is een spel dat je woordenschat even goed op de proef stelt. Voor 7 jarige kinderen is het spel soms net wat te lastig, maar gelukkig is er ook een Tik Tak Boem Junior.

Tijdens dit spel krijg je elke beurt een thema vanaf een kaartje. De kinderen moeten woorden verzinnen rondom dit thema en na elk juist antwoord de bom doorgeven. Het duurt 20-90 seconden voordat de bom afgaat, maar je hebt geen idee wanneer het precies is. Je raadt het al: je wil de bom niet vasthebben als deze ontploft.

Bekijk bij bol.com

4. Beverbende

Niet alleen leuk voor een 7 jarige maar meteen voor het hele gezin is Beverbende. Tijdens dit spel heeft iedere speler 4 kaarten voor zich. Je mag er echter maar 2 bekijken.

Op elke kaart staat een aantal strafpunten. Tijdens je beurt kun je door middel van andere kaarten acties uitvoeren om bijvoorbeeld een kaart te ruilen of zelfs iets te doen met de kaarten van een tegenstander. Je doel is om aan het einde van de ronde zo weinig mogelijk strafpunten te hebben.

Bekijk bij bol.com

5. Exploding Kittens

Exploding Kittens is tegenwoordig helemaal in, en met goede reden. Dit is namelijk echt 1 van de leukste kaartspellen van het moment. 7 is de perfecte leeftijd om met dit spel te beginnen.

Iedere speler begint met een aantal kaarten. Anders dan bij de meeste kaartspellen pak je juist aan het einde van de beurt een nieuwe kaart. Is dit een Exploding Kitten kaart? Dan ontplof je en ben je af, tenzij je hem kunt ontmantelen met een speciale kaart. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg andere actiekaarten die invloed hebben op het spel. 

Dit spelletje is vlug te spelen, maar zeer verslavend. Hier kun je je hele avonden mee vermaken!

Bekijk bij bol.com

6. Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis

Het is tijd voor je eerste treinavontuur met Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis. Deze versimpelde versie van Ticket to Ride is speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Het spelbord is wat kleiner, de treinsporen korter en de regels simpeler. Gelukkig neemt dat niet weg dat het spel nog steeds super leuk is. Ook als volwassene kun je dit spelletje prima meespelen.

Bekijk bij bol.com

7. Mens Erger Je Niet

Zin in een klassieker? Dan zit je goed met Mens Erger Je Niet.

Iedereen weet wel hoe dit spel werkt. Je probeert zo snel mogelijk al je pionnen in je thuishonk te krijgen. Om het bord te mogen betreden moet je een 6 gooien, maar op weg naar je thuishonk kun je ook van het bord afgegooid worden. Ondertussen leert het je kind een wijze les over dat het leven niet altijd eerlijk is.

Bekijk bij bol.com

8. Skip Bo

Vanaf 7 jaar hoef je niet per se meer voor de Junior variant van het spel te gaan en is het Skip Bo basisspel ook een mogelijkheid. Bij dit spelletje komt wat strategie kijken, wat goed is voor de ontwikkeling van je kind.

Iedere speler moet stapels maken met kaarten van 1 t/m 12. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Het is aan jou om te proberen de kaarten van de stok zo snel mogelijk weg te spelen om die overwinning te pakken.

Bekijk bij bol.com

9. Twister

Hoog tijd voor wat beweging tijdens een potje Twister. Dit klassieke spelletje is eigenlijk bij iedereen wel bekend en leuk in zowel kleine als grotere groepen.

Doe die schoentjes maar vast uit en ga klaar staan. Draai aan het rad om te kijken welk lichaamsdeel je op welke kleur moet zetten. Hand op blauw? Voet op groen? Hoe goed ben jij in je in allerlei posities wringen?

Bekijk bij bol.com

10. Rummikub

Rummikub is een spel dat je kind beter leert met cijfers op te gaan en mentaal uitdaagt. Precies hierom is dit bordspel 7 jaar en ouder dus perfect als je een combinatie zoekt tussen plezier en leren.

De Rummikub spelregels zijn niet per se heel moeilijk: maak sets en series van getallen. Dit kunnen oplopende getallen in dezelfde kleur zijn, of dezelfde getallen met andere kleuren. Toch komt er genoeg strategie en inzicht bij kijken. Als je wil winnen, moet je ook sets gaan combineren, uit elkaar trekken en splitsen. 

Weet jij als eerste al je stenen kwijt te raken?

Bekijk bij bol.com

Nog Meer Kinderspelletjes voor 7 Jaar en Ouder

Als je nog steeds niet hebt gevonden wat je zocht, kun je eens verder kijken op onze site voor meer inspiratie.

Op onze pagina met spelletjes voor kinderen van 6 vind je ook genoeg spellen die nog steeds leuk zijn voor 7 jarigen. Daarnaast kunnen veel spelletjes voor kinderen van 8 ook prima gedaan worden op deze leeftijd.

Voor meer inspiratie kun je bijvoorbeeld ook in onze bordspellen top 10 kijken (met een speciale sectie voor kinderen) of een vlug en klein spelletje uitzoeken.

Bekijk alle spelletjes