Spelregels

5 september 2023
schaken

Schaken Regels en Opstelling Uitgelegd

Op zoek naar een overzicht van de Schaken spelregels of wil je simpelweg weten wat de schaakopstelling is? Wij leggen alles uit wat je over deze klassieker moet weten.
3 juli 2023
rij kaarten tijdens canasta

Canasta Spelregels, de Volledige Speluitleg

Canasta is een spannend kaartspel waarbij spelers strijden om als eerste 5000 punten te verzamelen. Maar hoe speel je Canasta precies? Ontdek de complete uitleg in deze blog.
20 juni 2023
ticket to ride

Ticket to Ride Spelregels Uitgelegd

Ticket to Ride is al jarenlang een echte favoriet onder spelletjesfanaten. Benieuwd hoe het spel precies werkt? Ontdek in deze blog de volledige Ticket to Ride Europe uitleg.

Spelregels en Speluitleg van de Leukste Spelletjes

Ben je op zoek naar de spelregels van de leukste spelletjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Is jouw spelletje per ongeluk geleverd zonder handleiding, ben je deze kwijtgeraakt of is er "per ongeluk" een glas drinken overheen gegooid nadat je had verloren? Geen probleem, want op onze site kun je de regeltjes nog even op alle gemak teruglezen. Veel van onze spelregels zijn bovendien uitgerust met een "veelgestelde vragen" sectie waarin we brandende vragen beantwoorden die je wellicht niet in de handleidingen van de spelletjes zelf vindt. Want soms heb je net van die twijfelgevallen, toch?

Of het nou gaat om de meeste bekende spelletjes zoals Risk of Mens Erger Je Niet of juist minder bekende spellen waar je wellicht nog nooit van gehoord had, als je door onze spelregels bladert, leer je altijd iets nieuws!

Spelregels Bordspellen

Voor de leukste bordspellen zit je bij Leuke Bordspellen natuurlijk helemaal goed, maar ook voor een diepgaande uitleg van jouw favorieten kun je bij ons terecht. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van regels die we uitgebreid hebben besproken op onze site:

Zoek je de regels van een bordspelletje waarvan diverse varianten zijn (zoals bijvoorbeeld Risk)? Op onze spelregelpagina vind je de algemene uitleg van het basisspel, maar op de product pagina's van de specifieke spelletjes zelf vind je vaak ook nog een uitleg over de regels van deze speciale versies en varianten.

Spelregels Kaartspellen

Wanneer je even een dood momentje hebt, is er niks zo leuk als even snel een kaartspelletje op tafel toveren. Vaak snel te spelen, weinig voorbereiding maar toch altijd gezellig. Daarom hebben we ook voor veel leuke kaartspellen uitleg op onze website staan. Zo vind je bijvoorbeeld een Exploding Kitten uitleg of de UNO Spelregels op onze site. Speel je liever een spelletje waarbij je alleen een standaard kaartendeck nodig hebt? Ook geen probleem. Met onder andere de Pesten regels en uitleg over Zweeds Pesten, Toepen en veel meer kun je altijd een leuke avond beleven!

Zoek je de speluitleg van een specifiek kaartspel variant (zoals bijvoorbeeld van UNO Dos, UNO Extreme of een andere UNO variant)? Kijk dan eens op de product pagina's van deze spelletjes. Ook voor kaartspellen uitleg zit je bij ons goed dus!

Spelregels Dobbelspellen

Dobbelspellen vallen vaak net tussen een kaartspel en een bordspel in wanneer het gaat om hoe lang ze duren. Groot voordeel is dat ze vaak vrij compact zijn met weinig onderdelen en dus ideaal mee te nemen of toch nog in je overvolle spelletjeskast te proppen. Wij dobbelen er maar al te graag op los, dus vandaar dat we voor veel dobbelspelletjes ook de spelregels op onze website hebben staan. Ken jij bijvoorbeeld de officiële Qwixx Spelregels of Keer op Keer spelregels al?

Nog Meer Spelregels Gezelschapsspellen & Andere Spelletjes

Heb je nog steeds niet helemaal gevonden wat je zocht? Naast bovenstaande soorten spelletjes, hebben we op onze site ook de speluitleg staan voor talloze andere leuke spelletjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Petanque of Jeu de Boules Spelregels? Liever een potje Sjoelen of Bowlen? Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt!