Spelregels

29 september 2022
president bordje

Presidenten Kaartspel: Alle Klootzakken Spelregels Uitgelegd

Presidenten of Klootzakken is een razend populair kaartspel dat vaak met 4 personen gespeeld wordt. Maar hoe werkt het precies? Wij zetten alle Presidenten spelregels voor je op een rij.
25 september 2022
speelkaarten

Liegen Kaartspel Uitleg: Alle Bluffen Spelregels op een Rij

Liegen (of Bluffen) is een simpel kaartspelletje dat je kunt doen met 52 normale speelkaarten. Alles weten over dit spel? Wij zetten alle regels en varianten op een rij.
21 september 2022
skip bo doos met kaarten

Skip-Bo Spelregels: Stapsgewijze Uitleg van dit Snelle Spel

Skip-Bo is een leuk en snel kaartspelletje. Maar hoe werkt Skip Bo precies? Wij delen alle spelregels stapsgewijs met je.
6 september 2022
handgebarden papier steen schaar in water

Steen Papier Schaar: Basisuitleg, Variaties & Tips

Iedereen kent Steen Papier Schaar wel. Maar wist je dat er ook variaties op het bekende spelletje zijn en je je overwinningskans kunt vergroten? We geven je een uitleg over alles rondom dit simpele spel in deze blog.
26 juli 2022
bus

Bussen Drankspel Regels op een Rijtje

Het Bussen drankspel is een van de bekendste drankspelletjes. Toch is er af en toe wat onduidelijkheid over de regels. Vanaf nu is dat verleden tijd, want wij zetten alle spelregels helder onder elkaar!
24 juli 2022
joker kaart

Jokeren Kaartspel Spelregels Overzicht

Het Jokeren kaartspel is een spelletje met simpele spelregels maar toch verrassend veel strategie en tactiek. Ontdek alles wat je moet weten over dit spelletje in deze blog!
29 juni 2022
rummikub plankje

Rummikub Regels, de Complete Speluitleg

Rummikub is een klassieker die iedereen wel kent, maar niet iedereen weet precies hoe je het spel speelt. Wij zetten de Rummikub Regels overzichtelijk onder elkaar.
11 juni 2022
duizenden kaartspel wordt gespeeld

Duizenden Kaartspel Regels: Zo Werkt Schoppenvrouwen

Duizenden, soms ook wel bekend als het Schoppenvrouw Kaartspel of Zwarte Wijven Kaartspel, is altijd leuk om te doen. Maar hoe speel je het precies? Wij zetten alle Duizenden regels duidelijk op een rij.
5 juni 2022
kingsen drankspel kaarten in een cirkel

Kingsen Regels en Varianten Uitgelegd

Kingsen, ook wel bekend als het kaartspel voor koningen of simpelweg een van de leukste drankspelletjes die er is. Maar hoe zat het ook alweer met de Kingsen regels? Wij zetten alles wat je moet weten op een rij!
29 mei 2022
speelkaarten heer, vrouw, boer, tien, negen en acht

Toepen Regels: Basisspelregels en Varianten Uitgelegd

Toepen is een van de leukste kaartspellen om te spelen met weinig benodigdheden. Maar hoe speel je het spel precies? Wij zetten alle Toepen regels haarfijn op een rij.

Spelregels en Speluitleg van de Leukste Spelletjes

Ben je op zoek naar de spelregels van de leukste spelletjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Is jouw spelletje per ongeluk geleverd zonder handleiding, ben je deze kwijtgeraakt of is er "per ongeluk" een glas drinken overheen gegooid nadat je had verloren? Geen probleem, want op onze site kun je de regeltjes nog even op alle gemak teruglezen. Veel van onze spelregels zijn bovendien uitgerust met een "veelgestelde vragen" sectie waarin we brandende vragen beantwoorden die je wellicht niet in de handleidingen van de spelletjes zelf vindt. Want soms heb je net van die twijfelgevallen, toch?

Of het nou gaat om de meeste bekende spelletjes zoals Risk of Mens Erger Je Niet of juist minder bekende spellen waar je wellicht nog nooit van gehoord had, als je door onze spelregels bladert, leer je altijd iets nieuws!

Spelregels Bordspellen

Voor de leukste bordspellen zit je bij Leuke Bordspellen natuurlijk helemaal goed, maar ook voor een diepgaande uitleg van jouw favorieten kun je bij ons terecht. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van regels die we uitgebreid hebben besproken op onze site:

Zoek je de regels van een bordspelletje waarvan diverse varianten zijn (zoals bijvoorbeeld Risk)? Op onze spelregelpagina vind je de algemene uitleg van het basisspel, maar op de product pagina's van de specifieke spelletjes zelf vind je vaak ook nog een uitleg over de regels van deze speciale versies en varianten.

Spelregels Kaartspellen

Wanneer je even een dood momentje hebt, is er niks zo leuk als even snel een kaartspelletje op tafel toveren. Vaak snel te spelen, weinig voorbereiding maar toch altijd gezellig. Daarom hebben we ook voor veel leuke kaartspellen uitleg op onze website staan. Zo vind je bijvoorbeeld een Exploding Kitten uitleg of de UNO Spelregels op onze site. Speel je liever een spelletje waarbij je alleen een standaard kaartendeck nodig hebt? Ook geen probleem. Met onder andere de Pesten regels en uitleg over Zweeds Pesten, Toepen en veel meer kun je altijd een leuke avond beleven!

Zoek je de speluitleg van een specifiek kaartspel variant (zoals bijvoorbeeld van UNO Dos, UNO Extreme of een andere UNO variant)? Kijk dan eens op de product pagina's van deze spelletjes. Ook voor kaartspellen uitleg zit je bij ons goed dus!

Spelregels Dobbelspellen

Dobbelspellen vallen vaak net tussen een kaartspel en een bordspel in wanneer het gaat om hoe lang ze duren. Groot voordeel is dat ze vaak vrij compact zijn met weinig onderdelen en dus ideaal mee te nemen of toch nog in je overvolle spelletjeskast te proppen. Wij dobbelen er maar al te graag op los, dus vandaar dat we voor veel dobbelspelletjes ook de spelregels op onze website hebben staan. Ken jij bijvoorbeeld de officiële Qwixx Spelregels of Keer op Keer spelregels al?

Nog Meer Spelregels Gezelschapsspellen & Andere Spelletjes

Heb je nog steeds niet helemaal gevonden wat je zocht? Naast bovenstaande soorten spelletjes, hebben we op onze site ook de speluitleg staan voor talloze andere leuke spelletjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Petanque of Jeu de Boules Spelregels? Liever een potje Sjoelen of Bowlen? Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt!