Spelregels

29 januari 2023
ligretto

Ligretto Spelregels, Uitleg van dit Super Snelle Spel

Ligretto staat bekend als het super snelle kaartspel waarbij iedereen tegelijk speelt. Chaos dus! Maar hoe speel je Ligretto precies? Lees gauw verder voor uitleg over alle Ligretto spelregels.
28 januari 2023
phase 10 kaarten

Phase 10 Spelregels: Doorloop alle 10 Fases

Phase 10 is een spannend kaartspel dat enorm populair is. Maar hoe werkt het precies? Lees in deze blog alles over de officiële Phase 10 spelregels.
27 januari 2023
perudo

Perudo Spelregels: Uitleg van dit Peruaanse Spel

Perudo, een oud Peruaans dobbelspelletje dat tegenwoordig nog steeds leuk is. Maar hoe werkt het precies? Ontdek alle Perudo spelregels in deze blog.
24 januari 2023
monopoly speelbord

Monopoly Spelregels: Alles over deze Klassieker

Monopoly is misschien wel het bekendste gezelschapsspel ter wereld, maar de regels zijn niet altijd even duidelijk. Alles weten over dit spel? Ontdek in deze blog alle Monopoly spelregels.
20 januari 2023
halli galli

Halli Galli Spelregels, zo Werkt het Spel met de Bel

Halli Galli staat ook wel bekend als het spectaculaire reactiespel voor jong en oud. Maar hoe werkt Halli Gallil precies? Wij zetten alle Halli Galli Spelregels duidelijk onder elkaar.
15 januari 2023
pepernoten

Pepernoten Spel: zo heb je Plezier met Kruidnoten

Wist je dat er een Pepernoten Spel bestaat? In deze blog lees je alle spelregels van dit officiële spel en zetten we nog een aantal andere spellen op een rij die je met deze kruidnoten kunt spelen.
8 januari 2023
triominos stenen

Triominos Spelregels: Alles over dit Populaire Legspel

Triominos is een bekend legspel dat leuk is voor jong en oud. Maar hoe werkt het precies? In deze blog nemen we je mee langs alle Triominos Spelregels en leggen we ook een aantal spelvarianten uit.
23 december 2022
domino spel

Domino Spelregels: het Bekende Legspel met Tegels

Domino is een spel dat iedereen eigenlijk wel kent. Maar hoe speel je Domino nou eigenlijk? In deze blog zetten we alle Domino spelregels haarfijn voor je onder elkaar.
9 december 2022
kerst cadeaus

Dobbelspel Kerst Regels en Cadeautips

Op zoek naar een leuke manier om Kerst te vieren met familie en vrienden? Met het Kerst Dobbelspel is een gezellige avond gegarandeerd. Alle regels en de leukste cadeautips lees je in deze blog!
26 november 2022
ezel

Ezelen Kaartspel Uitleg: Simpele en Snelle Spelregels

Het Ezelen kaartspel is een gemakkelijk en snel spelletje waar je bijna niks voor nodig hebt. Benieuwd wat de spelregels precies zijn? Lees gauw verder.

Spelregels en Speluitleg van de Leukste Spelletjes

Ben je op zoek naar de spelregels van de leukste spelletjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Is jouw spelletje per ongeluk geleverd zonder handleiding, ben je deze kwijtgeraakt of is er "per ongeluk" een glas drinken overheen gegooid nadat je had verloren? Geen probleem, want op onze site kun je de regeltjes nog even op alle gemak teruglezen. Veel van onze spelregels zijn bovendien uitgerust met een "veelgestelde vragen" sectie waarin we brandende vragen beantwoorden die je wellicht niet in de handleidingen van de spelletjes zelf vindt. Want soms heb je net van die twijfelgevallen, toch?

Of het nou gaat om de meeste bekende spelletjes zoals Risk of Mens Erger Je Niet of juist minder bekende spellen waar je wellicht nog nooit van gehoord had, als je door onze spelregels bladert, leer je altijd iets nieuws!

Spelregels Bordspellen

Voor de leukste bordspellen zit je bij Leuke Bordspellen natuurlijk helemaal goed, maar ook voor een diepgaande uitleg van jouw favorieten kun je bij ons terecht. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van regels die we uitgebreid hebben besproken op onze site:

Zoek je de regels van een bordspelletje waarvan diverse varianten zijn (zoals bijvoorbeeld Risk)? Op onze spelregelpagina vind je de algemene uitleg van het basisspel, maar op de product pagina's van de specifieke spelletjes zelf vind je vaak ook nog een uitleg over de regels van deze speciale versies en varianten.

Spelregels Kaartspellen

Wanneer je even een dood momentje hebt, is er niks zo leuk als even snel een kaartspelletje op tafel toveren. Vaak snel te spelen, weinig voorbereiding maar toch altijd gezellig. Daarom hebben we ook voor veel leuke kaartspellen uitleg op onze website staan. Zo vind je bijvoorbeeld een Exploding Kitten uitleg of de UNO Spelregels op onze site. Speel je liever een spelletje waarbij je alleen een standaard kaartendeck nodig hebt? Ook geen probleem. Met onder andere de Pesten regels en uitleg over Zweeds Pesten, Toepen en veel meer kun je altijd een leuke avond beleven!

Zoek je de speluitleg van een specifiek kaartspel variant (zoals bijvoorbeeld van UNO Dos, UNO Extreme of een andere UNO variant)? Kijk dan eens op de product pagina's van deze spelletjes. Ook voor kaartspellen uitleg zit je bij ons goed dus!

Spelregels Dobbelspellen

Dobbelspellen vallen vaak net tussen een kaartspel en een bordspel in wanneer het gaat om hoe lang ze duren. Groot voordeel is dat ze vaak vrij compact zijn met weinig onderdelen en dus ideaal mee te nemen of toch nog in je overvolle spelletjeskast te proppen. Wij dobbelen er maar al te graag op los, dus vandaar dat we voor veel dobbelspelletjes ook de spelregels op onze website hebben staan. Ken jij bijvoorbeeld de officiële Qwixx Spelregels of Keer op Keer spelregels al?

Nog Meer Spelregels Gezelschapsspellen & Andere Spelletjes

Heb je nog steeds niet helemaal gevonden wat je zocht? Naast bovenstaande soorten spelletjes, hebben we op onze site ook de speluitleg staan voor talloze andere leuke spelletjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Petanque of Jeu de Boules Spelregels? Liever een potje Sjoelen of Bowlen? Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt!