Spelregels

20 mei 2023
klassiek dambord

Dammen Regels, Alles over dit Klassieke Spel

Dammen is een van de bekendste spellen ter wereld. Maar hoe speel je Dammen precies? Ontdek alle Damspel regels in deze blog.
7 mei 2023
2 dobbelstenen om te mexen

Mexen Regels, Uitleg van dit Populaire Dobbelspel

Mexen is een populair dobbelspel dat ook vaak als drankspel gespeeld wordt. Maar hoe werkt het? Ontdek hier alle Mexen Regels!
6 mei 2023
halma spelbord

Halma Spelregels: Zo Werkt Chinees Dammen

Halma is een klassiek spelletje voor 2-4 of 2-6 personen. Maar hoe werkt dit spel precies? In deze blog leer je alles wat je moet weten.
27 april 2023
harten speelkaarten in de vorm van een hart

Hartenjagen Regels, Uitleg van Alle Populaire Varianten

Hartenjagen is een spannend kaartspel dat meestal met 4 personen gespeeld wordt. Maar hoe werkt het precies? Ontdek alle Hartenjagen spelregels in deze blog!
11 april 2023
groep mensen speelt hints

Hints Spel: Alle Spelregels van het Uitbeelden Spel

Wil je weten hoe het Hints spel precies werkt? Ontdek hier alle spelregels (en een uitgebreide woordenlijst) van het uitbeelden spel.
11 maart 2023
speelkaarten

Eenendertigen Kaartspel: Alle 31en Regels op een Rij

Eenendertigen (of 31en) is een populair kaartspelletje uit Frankrijk dat perfect is voor even tussendoor. Maar hoe werkt het spel Eenendertigen precies? Ontdek alle spelregels (inclusief een aantal varianten) in deze blog.
26 februari 2023
regenwormen tegeltjes

Regenwormen Spelregels: Verzamel zoveel Mogelijk Wormen

Regenwormen is een enorm populair dobbelspel dat leuk is voor het hele gezin. Maar hoe speel je het spel precies? Of je nu alles over het spel wil weten of alleen benieuwd bent hoeveel dobbelstenen Regenwormen heeft: in deze blog nemen we je mee langs alle Regenwormen spelregels.
12 februari 2023
shut the box

Shut the Box Spelregels: Simpel en Snel

Shut the Box is een simpel en snel spel dat perfect is voor even tussendoor. Maar hoe speel je het precies? Ontdek alle Shut the Box spelregels in deze blog.
3 februari 2023
30 seconds

30 Seconds Spelregels, Versies en Varianten

30 Seconds is misschien wel het leukste partyspel van het moment. Maar wat zijn de exacte 30 Seconds spelregels en welke versies en varianten zijn er allemaal verkrijgbaar? Ontdek in deze blog alles wat je moet weten over deze party game.
29 januari 2023
ligretto

Ligretto Spelregels, Uitleg van dit Super Snelle Spel

Ligretto staat bekend als het super snelle kaartspel waarbij iedereen tegelijk speelt. Chaos dus! Maar hoe speel je Ligretto precies? Lees gauw verder voor uitleg over alle Ligretto spelregels.

Spelregels en Speluitleg van de Leukste Spelletjes

Ben je op zoek naar de spelregels van de leukste spelletjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Is jouw spelletje per ongeluk geleverd zonder handleiding, ben je deze kwijtgeraakt of is er "per ongeluk" een glas drinken overheen gegooid nadat je had verloren? Geen probleem, want op onze site kun je de regeltjes nog even op alle gemak teruglezen. Veel van onze spelregels zijn bovendien uitgerust met een "veelgestelde vragen" sectie waarin we brandende vragen beantwoorden die je wellicht niet in de handleidingen van de spelletjes zelf vindt. Want soms heb je net van die twijfelgevallen, toch?

Of het nou gaat om de meeste bekende spelletjes zoals Risk of Mens Erger Je Niet of juist minder bekende spellen waar je wellicht nog nooit van gehoord had, als je door onze spelregels bladert, leer je altijd iets nieuws!

Spelregels Bordspellen

Voor de leukste bordspellen zit je bij Leuke Bordspellen natuurlijk helemaal goed, maar ook voor een diepgaande uitleg van jouw favorieten kun je bij ons terecht. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van regels die we uitgebreid hebben besproken op onze site:

Zoek je de regels van een bordspelletje waarvan diverse varianten zijn (zoals bijvoorbeeld Risk)? Op onze spelregelpagina vind je de algemene uitleg van het basisspel, maar op de product pagina's van de specifieke spelletjes zelf vind je vaak ook nog een uitleg over de regels van deze speciale versies en varianten.

Spelregels Kaartspellen

Wanneer je even een dood momentje hebt, is er niks zo leuk als even snel een kaartspelletje op tafel toveren. Vaak snel te spelen, weinig voorbereiding maar toch altijd gezellig. Daarom hebben we ook voor veel leuke kaartspellen uitleg op onze website staan. Zo vind je bijvoorbeeld een Exploding Kitten uitleg of de UNO Spelregels op onze site. Speel je liever een spelletje waarbij je alleen een standaard kaartendeck nodig hebt? Ook geen probleem. Met onder andere de Pesten regels en uitleg over Zweeds Pesten, Toepen en veel meer kun je altijd een leuke avond beleven!

Zoek je de speluitleg van een specifiek kaartspel variant (zoals bijvoorbeeld van UNO Dos, UNO Extreme of een andere UNO variant)? Kijk dan eens op de product pagina's van deze spelletjes. Ook voor kaartspellen uitleg zit je bij ons goed dus!

Spelregels Dobbelspellen

Dobbelspellen vallen vaak net tussen een kaartspel en een bordspel in wanneer het gaat om hoe lang ze duren. Groot voordeel is dat ze vaak vrij compact zijn met weinig onderdelen en dus ideaal mee te nemen of toch nog in je overvolle spelletjeskast te proppen. Wij dobbelen er maar al te graag op los, dus vandaar dat we voor veel dobbelspelletjes ook de spelregels op onze website hebben staan. Ken jij bijvoorbeeld de officiële Qwixx Spelregels of Keer op Keer spelregels al?

Nog Meer Spelregels Gezelschapsspellen & Andere Spelletjes

Heb je nog steeds niet helemaal gevonden wat je zocht? Naast bovenstaande soorten spelletjes, hebben we op onze site ook de speluitleg staan voor talloze andere leuke spelletjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Petanque of Jeu de Boules Spelregels? Liever een potje Sjoelen of Bowlen? Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt!